Saltar apartados

ITALIÀ

 

 

L'activitat, com s'ha dit, té com a objectiu fonamental que els alumnes interaccionen amb parlants natius. Per a açò, els docents formen parelles d'alumnes espanyols, estudiants d'italià, i italians que estudien espanyol de les tres universitats perquè mantinguen converses HN/HNN en les dues llengües. Utilitzant el sistema de telefonia digital Skype i l'eina d'enregistrament que porta incorporada (Pamela for Skype), es demana als estudiants que graven converses, les escolten i les transcriguen (transliteració ortogràfica). Cada discent ha de lliurar tres arxius àudio acompanyats d'un document word que conté la fitxa sociolingüística amb les dades identificadores de l'enregistrament, la descripció dels participants i l'autotranscripció corresponent.

  

 

El projecte Teletàndem, desenvolupat en l'àmbit de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), té com a objectiu directe millorar la competència conversacional dels nostres estudiants d'I/LI i I/LI, respectant les regles de l'ensenyament/aprenentatge col·laboratius. El projecte va iniciar l’any 2009 entre les universitats d'Alacant (UA) i Suor Orsola Benincasa de Nàpols (UNISOB). Successivament, l’any 2011, es va incorporar la universitat de Salern (UNISA). A partir d'aqueix curs acadèmic hem participat en el programa Xarxes de Recerca en Docència Universitària, promogut per l'I.C.I. de la UA i en altres projectes de recerca de la universitat de Salern. 

El treball s'emmarca en els principis teòrics i metodològics de la recerca-acció i l'objectiu general, com s'ha dit, és exercitar l'expressió oral dels nostres alumnes, és a dir, aconseguir un reconeixement i posterior aplicació dels sistemes conversacionals en L2. Al seu torn, aquest se subdivideix en cinc objectius específics:

1. Planificar els continguts i activitats d'expressió oral mitjançant l'ús del teletàndem.

2. Engegar el projecte concret, dissenyat després de la ponderació de totes les variables reals que intervenen en ell, amb la consegüent recollida de dues córpora d'interlengua italià/ espanyol LE.

3. Seleccionar criteris d'avaluació vàlids i fiables de la producció oral.

4. Comprovar els resultats obtinguts amb la prova d'avaluació seleccionada.

5. Proposar una pràctica concreta d'ensenyament/aprenentatge de l'expressió/interacció oral.

Teletándem - CORINÉI


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464